Royal icing

Royal icing
royal icing

Royal icing heb ik eigenlijk nog nooit gemaakt, omdat ik nooit koekjes versier. Ik had nu met kerst wel zin in iets feestelijks dus dan maar toch proberen! Voor echt fijn glazuur heb ik de voorkeur voor eiwit in plaats van water. Op deze manier krijg je echt de fijnste structuur, maar is wel gevaarlijk vanwege salmonella besmetting. Gelukkig zijn er in de bakwinkels eiwitpoeders te koop die je aan moet mengen met wat water. Op deze manier krijg je een soort van eiwit die je kunt gebruiken voor de icing! Best simpel dus!
Mocht je dit niet kunnen vinden, kan je altijd nog bij de AH gepasteuriseerde eiwitten kopen van Two Chicks. Deze is te vinden in de koeling, voor het recept met Two Chicks verwijs ik je naar Google want deze heb ik nog niet voor jullie;)!

Hierbij het recept voor royal icing, met name voor stevige lijntjes:

ROYAL ICING 

Ingrediënten:
– 10 gram eiwitpoeder
– 60 ml water
– 400 gram poedersuiker

+ spuitzak en spuitmondje met een kleine opening

royal icing

Bereiding: 

1. Klop het water, de eiwitpoeder en poedersuiker tot een egaal mengsel, zeef eventueel de poedersuiker eerst voordat je deze er bij doet
2. Vul de spuitzak met het spuitmondje en de royal icing en decoreren maar!
3. Voeg wat water toe aan de icing om deze wat dunner te maken zodat je grotere oppervlakten kunt decoreren

Eetsmakelijk & veel decoreerplezier! 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *