IJstaart met schuim

IJstaart met schuim

Toen ik mijn recepten organiseerde in de receptenindex kwam ik erachter dat ik nog niet zo heel veel recepten heb voor desserts. Toen ik het tijdschrift koken&genieten doorbladerde kwam ik dit recept voor ijstaart tegen en toen was het meteen van ja, die moet ik maken! In koken&genieten is gebruik gemaakt van mini tulbandvormpjes, maar ik heb er een grote van gemaakt, lekker feestelijk zo voor kerst of een andere speciale gelegenheid. Dit toetje is echt überromig, zoet, fris en wat zurig door de bosvruchten. Een fijne combinatie! Hierbij het recept voor deze overheerlijke ijstaart met schuim:

In dit recept zitten 2 rauwe eieren verwerkt, dus dit het liefste niet aan zwangeren en mensen met een verzwakt immuunsysteem geven.
Ik had de siliconenbakvorm bekleed met plastic folie, maar hier is de ijstaart niet echt mooier van geworden. Ik denk dat de ijstaart zonder het plastic ook makkelijk uit de tulband is te halen (neem wel een siliconen!) 

IJSTAART MET SCHUIM

Ingrediënten: 
- 1 doosje bosvruchten uit diepvries (250 gram)
- 1/2 recept voor schuimpjes
- 1 vanillestokje
- 2 eieren
- Wat zout
- 200 ml slagroom
- 4 el suiker
- 300 gram mascarpone
- Verse vruchten

+ siliconen tulbandvorm

IJstaart met schuim

Bereiding: 

1. Bereid een half recept schuim, klik hier voor receptuur en bereiding
2. Splits de eieren
3. Klop de eiwitten samen met het zout tot een schuimige massa
4. Splijt het vanillestokje en schraap hier het merg uit
5. Klop met een garde de eidooiers samen met de suiker en vanillemerg romig
6. Klop de slagroom stijf
7. Roer de mascarpone glad, voeg het eidooiermengsel toe
8. Spatel dan voorzichtig de slagroom er doorheen
9. Spatel dan vervolgens het eiwit er doorheen
10. Hak 2/3e van de schuim fijn en doe deze door het mengsel, doe dit samen met de bosvruchten
11. Vul de siliconen bakvorm met het mengsel, dek af met wat plastic folie en laat de taart minstens 3 uur in de diepvries staan
12. Garneer de taart met de verse vruchten en het overgebleven schuim

Eetsmakelijk!

IJstaart met schuim

No Comments Yet.

Leave a comment