Gehaktballetjes met satésaus

gehaktballetjes

Het idee om deze gehaktballetjes te maken kwam uit het boek Guilty Pleasures van Sabine Koning van Ohmyfoodness.. Wat een ontzettend leuk boek zeg! 92 overheerlijke recepten die helemaal niets met healthy te maken hebben, echt zo mij! Zo stond dit recept voor gehaktballen ook in het boek. Mij leek het wel leuk om er snackballetjes van te maken samen met zelfgemaakte satésaus. Ik wist tot vandaag niet dat het zo simpel was om zelf lekkere satésaus te maken. Het was echt binnen no-time klaar dus dat is echt een pluspunt. Ik ben zelf niet zo van de satésaus, maar gehaktballetjes samen met deze saus sla ik echt nooit af, te lekker! Dus indruk maken op je bezoek? Maak deze gehaktballetjes met saté! Kijk gauw voor dit lekkere recept hieronder:

GEHAKTBALLETJES MET SATÉ

Ingrediënten:
- 350 gram rundergehakt
- 2 el bamikruiden
- Zout
- 1 ei
- 4-5 el paneermeel
- 1 ui
- Klontje boter

Satésaus 
- 5 el pindakaas
- 150 ml water
- 1 tl sambal oelek
- 1 el bruine suiker
- 2 el ketjap manis
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gemalen gember
- Scheutje citroensap
- Scheutje melk

gehaktballetjes

Bereiding: 

1. Doe het gehakt samen met de zout, ei, paneermeel en bamikruiden in een kom
2. Snipper de ui zeer fijn en voeg deze toe aan het gehakt
3. Kneed het allemaal goed door elkaar en draai er kleine balletjes van
4. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op hoog vuur bruin
5. Laat de gehaktballen garen op laag vuur met een deksel op de pan, circa 10-15 minuten

6. Roer 5 el pindakaas glad
7. Voeg het water, de sambal, de bruine suiker, de manis, de knoflookpoeder, de gember en citroensap toe en roer alles tot een glad mengsel
8. Breng de saus al roerend aan de kook tot de saus wat indikt
9. Voeg naar keuze een scheutje melk toe voor een wat lichtere en romige saus
10. Serveer de gehaktballetjes samen met de satésaus

Eetsmakelijk! 

No Comments Yet.

Leave a comment