chocolate chip cookies

chocolate chip cookies

De oplettenden tussen jullie hadden blijkbaar al opgemerkt dat ik al wel een recept online had staan voor chocolate chip cookies. Deze waren wel lekker maar kwamen toch niet in de buurt van de echte uit de supermarkt. Na het doorbladeren in een Amerikaans bakboek heb ik wat inspiratie opgedaan en ik moet zeggen: deze koekjes komen echt enorm in de buurt van! Lekkere knapperige koekjes met lekkere stukjes chocolade. Deze koekjes maken mij trouwens echt altijd blij, ze stellen mij echt nooit teleur dus vandaar dat ik mijzelf moest gaan verbeteren en dat is gelukt! Hierbij het recept voor de enige echte chocolate chip cookies:

CHOCOLATE CHIP COOKIES 
Circa 30 stuks

Ingrediënten: 
- 230 gram roomboter op kamertemperatuur
- 170 gram kristalsuiker
- 120 gram lichtbruine basterdsuiker
- 330 gram bloem
- 7 gram baking soda
- 3 gram vanillesuiker
- 3 gram zout
- 1 groot ei
- 300 gram pure chocolate chips
- 1/2e el cacao

chocolate chip cookies

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed 2 bakplaten met bakpapier
2. Klop de boter, kristalsuiker en basterdsuiker in een kom tot een luchtig mengsel
3. Meng de bloem, de cacao, de baking soda, de vanillesuiker en het zout in een andere kom
4. Roer het ei door het boter-suikermengsel en voeg dan alles bij elkaar, kneed alles tot een samenhangend deeg
5. Kneed de chocolade er door heen
6. Verdeel het deeg in 30 stukken en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaten, druk ze iets plat
7. Bak de koekjes in circa 10 minuten gaar, laat ze op een rooster helemaal afkoelen
8. Bewaar de chocolate chip cookies in een trommel

Eetsmakelijk! 

TIP: wat ook lekker is: doe er gehakte hazelnoten of macadamianootjes door het beslag!

1 Response

  1. Hoi, dit recept klinkt erg lekker! Waar heb jij de chocolate chips gekocht? Of is er een chocoladereep die je hiermee goed kan vervangen?

Leave a comment