Chocolade espresso tulband

chocolade espresso tulband

Sinterklaas is weer richting Spanje met de boot, grut wat gaat de tijd toch hard! Dus nu is het tijd om de eerste kerstrecepten online te zetten. Afgelopen weekend ben ik enorm druk bezig geweest in de keuken zodat ik weer wat nieuwe recepten heb. De komende 2 weekenden ben ik helaas niet thuis dus kan ik ook niet bakken. Komt een beetje slecht uit zo voor kerst, maar goed zo is het nou eenmaal! Een chocolade espresso tulband, feestelijk genoeg voor kerst! Een tulband voor de echte chocoladeliefhebber, machtig, maar wel heel lekker. Het is een compacte cake, in Amerika noemen ze zoiets dense, een zware, niet luchtige cake. Je moet er van houden. Bij deze het recept voor een heerlijke chocolade espresso tulband met chocoladeglazuur:

CHOCOLADE ESPRESSO TULBAND

Ingrediënten: 
- 240 gram bloem
- 5 gram bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 gram zout
- 230 gram roomboter
- 60 gram cacao
- 8 gram espresso Nescafé oplospoeder
- 150 ml water
- 250 gram kristalsuiker
- 250 gram zure room
- 2 eieren

Chocoladeglazuur 
- 75 gram roomboter
- 8 gram honing
- 100 gram pure chocolade (70% cacao)

chocolade espresso tulband

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, vet een tulbandvorm in en bestuif deze met bloem
2. Meng de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom
3. Smelt de boter in een pan, voeg dan de cacao, espressopoeder en water toe en klop alles tot een egaal mengsel
4. Haal de pan van het vuur en voeg de suiker, zure room en eieren toe en meng goed
5. Voeg het botermengsel toe aan het bloemmengsel en klop het geheel tot een glad beslag
6. Giet het beslag in de tulband en bak de cake circa 50-60 minuten gaar, controleer met een prikker of deze droog er uit komt
7. Laat de cake goed afkoelen, verwijder daarna de vorm

8. Smelt de boter, honing en chocolade samen au bain-marie
9. Roer dit alles tot een glad glazuur en laat afkoelen tot het lauw is
10. Schenk het glazuur over de cake, laat het glazuur wat opharden

Eetsmakelijk! 

No Comments Yet.

Leave a comment