Broodje beenham

broodje beenham

In mijn ouderlijk woonplaats Kampen zit er een Keurslager met een enorm lekker assortiment. Overheerlijk vlees (mjam!), overheerlijke hapjes maar ook overheerlijke warme broodjes. Een van die lekkere warme broodjes is een broodje beenham met mosterdsaus met daarover gesmolten kaas. Aan die broodjes hangen helaas wel een prijskaartje dus zelf maken is echt een uitkomst! Dit broodje is echt perfect als je zin hebt in iets anders en is daarnaast echt heel simpel. Het is wel een broodje vol van calorieën, maar hey, zo nu en dan mag het toch gewoon een keertje? Dit recept is zekers een leuke variatie op het welbekende broodje beenham. Hier het recept voor een overheerlijk broodje beenham met kaas, ui, honing en mosterd:

BROODJE BEENHAM
Voor 4 broodjes

Ingrediënten: 
- 2 grote eieren
- 75 gram creme fraiche
- Zout en peper
- 1 ui
- 2 el Franse mosterd
- 1 el honing
- Oude kaas
- Blokjes beenham
- 4 afbak kaiserbroodjes
- Gebakken uitjes
- Peterselie

broodje beenham

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
2. Klop de eieren en de creme fraiche tot een romig mengsel, breng op smaak met zout en peper
3. Rasp wat kaas, pel en snipper de ui en roer deze samen met de hamblokjes door het eimengsel
4. Roer ook de mosterd en honing hierdoor
5. Snijd de onderkant van de kaiserbroodjes en hol de broodjes uit
6. Vul de broodjes met het ham-kaasmengsel
7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broodjes hierop
8. Beleg de broodjes met 2 plakjes kaas
9. Bak de broodjes in circa 15 tot 20 minuten gaar
10. Bestrooi de broodjes met wat gebakken uitjes en wat peterselie

Eetsmakelijk! 

No Comments Yet.

Leave a comment