Amandelkransjes

amandelkransjes

Afgelopen 2 dagen heb ik enorm veel gebakken, maar dan ook echt enorm veel! Ik had jullie ook meer kerstrecepten beloofd dus ja dan moet het maar. Ik vond het helemaal niet erg, want het is allemaal echt heel erg lekker. Deze amandelkransjes zijn ook echt lekker, lekker qua smaak en lekker feestelijk. Ze zijn heel erg leuk om in de boom te hangen of om gewoon te verstoppen zodat niemand anders ze op eet.

AMANDELKRANSJES 
Voor circa 18 grote kransen

Ingrediënten: 
- 125 gram patentbloem
- 125 gram amandelmeel
- 100 gram kristalsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 125 gram roomboter
- 3 gram zout
- half losgeklopt eitje
- Amandelschaafsel

+ Uitsteker

amandelkransjes

Bereiding: 

1. Meng de bloem, de amandelmeel, de suiker, de bakpoeder, de vanillesuiker, het ei, de boter en het zout door elkaar
2. Kneed het tot een samenhangend deeg
3. Wikkel het in plastic folie en laat het minstens 30 minuten koud worden in de koelkast
4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
5. Bebloem de werkvlak en rol het deeg uit tot een plak van circa 5 mm dik
6. Steek de kransen uit en leg deze op de bakplaat met genoeg tussenruimte
7. Smeer de kransen in met het losgeklopt eitje en strooi hier het amandelschaafsel over heen
8. Bak de kransen gaar in circa 12 minuten
9. Laat ze op een rooster afkoelen

Eetsmakelijk! 

No Comments Yet.

Leave a comment