Aardappeltjes uit de oven

aardappeltjes uit de oven

Nog even en dan is het kerst! Ik had aangeboden om voor de kerst te zorgen voor de aardappels. Nu vind ik gewoon gekookte aardappels niet echt lekker, dus meestal eet ik dan gewoon lekker krieltjes of zoiets. Dus op zoek naar een lekker recept voor aardappeltjes. Ik had laatst friet uit de oven gemaakt, dus het leek mij wel wat om ook aardappeltjes in de oven te laten bakken. Je hebt er gewoon niet zoveel omkijken naar en het scheelt alweer vieze pannen. Je kunt met deze aardappeltjes uit de oven eigenlijk niet zoveel verkeerd doen als het gaat om het kruiden hiervan. Ik heb deze aardappeltjes uit de oven gekruid naar eigen inzicht ze zijn echt heel lekker geworden! Oja, deze aardappels hoef je niet te schillen dus dat is nog eens makkelijk of niet dan?!

AARDAPPELTJES UIT DE OVEN 
2 Porties

Ingrediënten: 
- 7 tot 8 kruimige aardappelen
- Olijfolie
- Gerookte spekjes
- Zout
- 2 tl kerrie
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl Provençaalse kruiden
- Takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- Aioli

aardappeltjes uit de oven

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius, bekleed een bakplaat met bakpapier
2. Was de aardappels, droog af en snijd in gelijke stukken
3. Maak een mix van 4 el olijfolie met zout en alle kruiden behalve de tijm en rozemarijn
4. Verdeel de aardappeltjes over de bakplaat en besprenkel alle aardappeltjes met de kruidenmix
5. Rits de blaadjes van het takje met tijm en verdeel deze over de aardappeltjes, idem dito met de rozemarijn
6. Bak de aardappeltjes gaar in circa 25 tot 30 minuten, draai ze halverwege even om
7. Bak ondertussen wat spekjes totdat ze mooi verkleurt zijn
8. Kijk aan het einde van de baktijd of de aardappeltjes gaar zijn door deze aan te prikken met een vork
9. Serveer de aardappeltjes samen met de spekjes plus een dikke klodder aioli

Eetsmakelijk!

No Comments Yet.

Leave a comment