Zoetzure saus met wokgroente

Zoetzure saus met wokgroente

Gisteren wilde ik zo graag lekker wokgroente eten met rijst, gewoon lekker simpel met een woksausje. Toen bedacht ik mij: goh ik kan zelf ook wel een lekker zoetzure saus maken. Na wat onderzoek op flesjes en pakjes woksaus ben ik tot dit gerecht gekomen, te lekker! Daarnaast ben ik echt verknocht op de Aziatische keuken, dus hopelijk komen er meer recepten op mijn site te staan. Mjam!

ZOETZURE SAUS MET
WOKGROENTE 
3 tot 4 porties

Ingrediënten: 
- 250 ml water
- 60 gram bruine basterdsuiker
- 50 ml azijn
- Klein blikje tomatenpuree
- 1 el maizena + 2 el water
- 1 el ketchup
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 250 gram kipdijfilet
- Ketjap manis
- Sojasaus
- Wokolie
- 100 gram rijst p.p.
- 600 gram Oosterse wokgroente (voorgesneden bv. van de AH)

Zoetzure saus met wokgroente

Bereiding: 

1. Snijd de kipdijfilet in stukjes en marineer deze in een flinke scheut ketjap manis, een scheut sojasaus en wokolie, laat minimaal 30 minuten intrekken
2. Breng 250 ml water samen met de azijn en bruine suiker aan de kook totdat de suiker is opgelost
3. Voeg de tomatenpuree en ketchup toe, roer goed door met garde
4. Breng de saus op smaak met de knoflookpoeder, paprikapoeder en chilipoeder
5. Maak een papje van 2 el water en 1 el maïzena, voeg dit voorzichtig toe aan de saus, doe dit met garde zodat er geen klontjes ontstaan
6. Laat de saus indikken op gewenste dikte

7. Wok de kipfilet gaar op hoog vuur zodat deze lekker knapperig worden
8. Voeg nog wat wokolie toe en wok de groentes voor circa 2 a 3 minuten
9. Voeg nu de zoetzure saus toe aan de groentes en kip
10. Kook ondertussen de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking
11. Serveer de gerechten samen, erg lekker met atjar tjampoer er bij!

Eetsmakelijk! 

No Comments Yet.

Leave a comment