Zelfgemaakte slavinken Foodswap

Slavinken

Ik ben lid van een Facebookgroep genaamd Foodbloggers. Daar wordt eens per maand een foodswap georganiseerd. Nu hoor ik jullie denken, wat is dat? Foodswap houdt in dat we van elkaars blog iets koken en bakken en dat dan publiceren! De beheerder van de groep verdeeld de blogs over de leden. Op deze manier werd mij de foodblog www.maillard.nl toegewezen.

Paul Oosten is de eigenaar van maillard.nl. Toen ik deze toegewezen kreeg ging ik even neuzen of er iets interessants tussen stond wat goed op Doortjes Keuken past. Na lang wikken en wegen heb ik besloten om het recept voor zelfgemaakte slavinken te koken. Hier en daar wat aangepast, maar zekers een succes!

ZELFGEMAAKTE SLAVINKEN 
Voor circa 4 stuks

Ingrediënten: 
- 200 gram gemengd gehakt
- 12 plakjes ontbijtspek
- Half ei
- 2 plakjes wit brood
- Scheutje melk
- Paneermeel
- 1/2 el nootmuskaat
- Peper

Slavinken

Bereiding: 

1. Verwijder de korst van het wit brood, scheur deze in stukjes en laat deze even weken in wat melk
2. Kruid het gehakt met nootmuskaat en peper, eventueel klein beetje zout (niet al te veel)
3. Doe het halve ei met wat paneermeel bij het gehakt
4. Knijp het witte brood uit en doe dit ook bij het gehakt
6. Roer alles goed door elkaar totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn met elkaar, mocht het gehakt nog iets te nat zijn, voeg dan nog wat paneermeel toe

7. Leg 2 plakjes ontbijtspek in de lengte, leg de 3e in de breedte (zie onderstaande foto)
8. Maak 4 rechte staven van het gehakt, circa 50 gram per stuk
9. Leg een gehaktstaaf op het plakje ontbijtstek die in de breedte ligt, vouw het plakje spek om het gehakt heen, rol daarna de rest van het spek er om heen
10. Herhaal stap 9 bij de overige 3 gehaktstaven

11. Verhit wat boter in een koekenpan en laat goed heet worden
12. Braad de slavinken even goed aan totdat ze mooi bruin kleuren, verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden Celsius
13. Leg de slavinken in een ovenschaal en laat deze circa 15 minuten garen in de oven

Eetsmakelijk! 

Slavinken

No Comments Yet.

Leave a comment