Roomtagliatelle

Roomtagliatelle

Het is alweer even geleden dat ik deze overheerlijke roomtagliatelle heb gemaakt, volgens mij was het dinsdag, maar dat maakt helemaal niks uit, het was enorm lekker! Ik zocht al een poosje naar een lekker recept zonder bij mijzelf na te denken dat ik het zelf ook kon maken nu ik eindelijk weet hoe ik een saus kan binden. Deze pasta kan je ook eten als je vegetarisch eet, laat de hamblokjes er uit en gebruik in plaats van runderbouillon groentebouillon. Zo'n overheerlijke roomsaus heb ik echt nog nooit geproefd, het is niet echt mager, dus de perfecte comfort food, hmmm!

ROOMTAGLIATELLE 
3-4 personen

Ingrediënten: 
- 250 gram hamblokjes
- 350 ml runderbouillon van 1 tablet
- 300 ml ongeklopte slagroom
- 150 gram geraspte mozzarella (of pizzakaas)
- 3 tl peterselie
- 3 tl provencaalse kruiden
- Half takje gewassen verse rozemarijn
- 2,5 el bloem
- 4 tenen knoflook
- 1 ui
- 250 gram kastanje champignons
- Zout en peper
- Eventueel water
- Circa 100-125 gram ongekookte tagliatelle per persoon

Roomtagliatelle

Bereiding: 

1. Schil de knoflook en 1 ui en snijd ze klein, breng ondertussen 350 ml aan de kook samen met 1 runderbouillonblokje
2. Verhit wat olijfolie in de pan en bak hier in de knoflook en ui goudgelig
3. Was de champignons en snijd deze in plakjes, doe deze in de pan en bak ze totdat ze mooi gekleurd zijn, breng op smaak met wat zout en peper
4. Doe 2,5 el bloem bij de champignons en laat circa 3 minuten garen op matig vuur
5. Giet de runderbouillon en slagroom in de pan, en roer rustig door elkaar totdat het mengsel begint te binden
6. Voeg 150 geraspte mozzarella toe en laat rustig smelten, roer goed door
7. Breng nu de saus op smaak met de rozemarijn, 3 tl peterselie, 3 tl provencaalse kruiden en zout en peper
8. Voeg als laatste de hamblokjes toe en laat even garen
9. Bereid ondertussen de tagliatelle zoals staat aangegeven op de verpakking
10. Als de saus iets te dik is, voeg wat water toe, doe dit gedoseerd, zodat het niet ineens veel te waterig wordt, roer goed door
11. Serveer de saus samen met de tagliatelle

Eetsmakelijk! 

No Comments Yet.

Leave a comment