Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Een van de dingen die ik vaak eet als ik in Zuid Duitsland ben is de Duitse/Oostenrijkse pannenkoek: Kaiserschmarrn. Dit is echt een hele leuke variatie op de pannenkoek zoals wij hem kennen hier in Nederland. Het is lekker zoet en lekker luchtig, maar ook zeer vullend, vooral heel lekker na een ochtend intensief skiën of snowboarden. Er zitten vaak rozijntjes in het beslag en het wordt geserveerd met appelmoes en/of cranberrycompote. Ik zelf heb geen rozijnen door het beslag gedaan, in het recept staat het wel beschreven. Je kunt ze er altijd uitlaten! Hierbij het recept voor de aller lekkerste zelfgemaakte kaiserschmarrn:

KAISERSCHMARRN
2 tot 3 porties

Ingrediënten: 
- 200 ml melk
- 150 gram bloem
- 5 gram zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 60 gram kristalsuiker
- Roomboter
- 50 gram rozijnen (in water geweld)
- Poedersuiker
- Appelmoes

Kaiserschmarrn

Bereiding: 

1. Scheid de eidooiers van het eiwit, zorg er voor dat er geen eigeel meegaat met de eiwitten, bewaar de eidooiers
2. Klop de eiwitten op tot een stevig, luchtig schuim
3. Klop ondertussen de eidooiers met de melk, bloem, zout, rozijnen, vanillesuiker en suiker tot een egaal beslag
4. Spatel het schuim voorzichtig door het beslag

5. Verhit een koekenpan met een klontje roomboter
6. Schep wat van het beslag in de pan, dikte van circa 1 cm
7. Laat de onderkant goudbruin worden, controleer wanneer op kleur, keer dan de pannenkoek om
8. Snijd nu met behulp van 2 spatels de pannenkoek in 4 kwarten
9. Scheur de kwarten verder in stukjes
10. Bak de stukjes nog even verder op, voeg eventueel nog wat boter toe
11. Serveer met poedersuiker en appelmoes

Eetsmakelijk! 

No Comments Yet.

Leave a comment