Feestelijke cake

Feestelijke cake
Feestelijke cake

JAAAAAA HET IS ZOVER! DOORTJES KEUKEN BESTAAT 1 JAAR!!!! Hieperdepiep hoera! Vorig jaar ben ik begonnen met Doortjes Keuken, eigenlijk was het een opwelling. Mijn verstandskiezen waren er net uitgetrokken, lag op bed omdat ik me niet echt lekker voelde, maar verveelde mij toen ontzettend erg. Toen ben ik mij een beetje gaan verdiepen in een eigen website en voordat ik het wist had ik een eigen domeinnaam en een hostingpakket. Wij thuis noemen het ook wel de 'Van der Meer's knal' omdat wij thuis eigenlijk heel vaak zoiets impulsiefs doen, zoals een hondje halen 9 jaar geleden. Maar goed, 1 jaar alweer! Ik vond het tijd worden om iets feestelijks te maken, maar wel iets simpels aangezien ik de laatste tijd te veel heb gebakken en daardoor best moe ben. Een feestelijke cake dus! De cake is echt een feestje door de confettisprinkles door het beslag en op de chocoladeganache, hmmm!

Oja, al gehoord van mijn winactie ter ere van mijn een jarig bestaan? Kijk even op mijn Facebookpagina wat je kan winnen en hoe je mee kunt doen! 

FEESTELIJKE CAKE

Ingrediënten: 
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram kristalsuiker
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 gram zout
- Confetti sprinkles

- 200 gram pure chocolade
- 250 ml ongeklopte slagroom
- Confettisprinkles

+ rechthoekige bakvorm

Feestelijke cake

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
2. Klop de boter zacht en luchtig, voeg de vanillesuiker en suiker toe, klop tot een egaal mengsel
3. Voeg een voor een de eieren toe, klop tot een luchtig en homogeen beslag
4. Voeg nu zelfrijzend bakmeel samen met de zout toe, klop totdat alles goed gemengd is
5. Spatel de confettisprinkles door het beslag
6. Vet de rechthoekige bakvorm en bekleed met bakpapier
7. Vul de bakvorm met het beslag en bak in circa 45 tot 60 minuten goudbruin en gaar, laat afkoelen

8. Hak de chocolade klein en kruimelig, doe dit in een schaal
9. Breng 150 ml slagroom al roerend aan de kook en doe dit scheutje bij scheutje bij de chocolade
10. Laat de chocolade rustig smelten, roer daarna goed door met de garde, laat goed afkoelen
11. Klop in een andere kom 100 ml slagroom op samen met 1 el suiker
12. Klop de opgeklopte slagroom door de koude chocoladeganache
13. Laat dit mengsel goed koud worden in de koelkast, circa 20 tot 30 minuten
14. Besmeer de afgekoelde cake met de chocoladeganache en strooi de confetti er over heen
15. De cake is nu aan te snijden, maar kan ook even in de koelkast zodat de chocolade iets harder wordt, niet te lang, anders droogt de cake uit!

HIEP HIEP HOERA!!

Eetsmakelijk! 

Feestelijke cake
6 Reacties
  1. Gefeliciteeeeerd ? ? ? wat een superleuke site met erg leuke recepten!!! Op naar het volgende jaar!!

  2. Gefeliciteerd! Super fijn recept dit. Gemaakt voor de verjaardag van mijn beste nichtje. Ze vond het y fantastisch lekker!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *