Saucijsjes

Saucijsjes
Saucijsjes

Afgelopen weekend vierden mijn zussen hun verjaardag, dus dat kwam voor mij als thuisbakker heel goed uit, want dan mocht ik legaal bakken! Een van de dingen die ik moest gaan maken waren saucijzenbroodjes. Mijn zus kwam aanzetten met 500 gram gehakt en 3 pakken bladerdeeg, wow, toch wel heel erg veel, maar er kwamen veel mensen op visite dus er moesten er genoeg zijn. Ik heb uit 500 gram 60 mini saucijsjes gehaald, het onderstaande recept is voor 30 stuks.
Bij dit soort dingen is het erg leuk om gewoon maar wat te doen qua vlees kruiden. Ik wilde zelf iets maken in plaats van er gehaktkruiden door te mengen. De combinatie van knoflookpoeder en komijn is echt onwijs lekker! Deze saucijsjes krijgen er lekker veel pit door. De broodjes op de foto zijn wat aan de lichte kant, omdat ik ze niet lang genoeg gebakken had. Gelukkig was dit maar de testronde, dus dat maakte niet heel erg veel uit. De tijd die onderaan beschreven staat is perfect, het gehakt is mooi gaar en de broodjes zijn mooi goudbruin en lekker knapperig. Geniet er van!

MINI SAUCIJSJES 
30 stuks

Ingrediënten: 
- 250 gram rundergehakt
- 10 blaadjes bladerdeeg
- Half ei, losgeklopt
- Handje paneermeel
- 1 tl komijn
- 1 tl knoflookpoeder
- Zout en peper
- 1 ei, losgeklopt
- Sesamzaad, maanzaad

Sausijsjes

Bereiding: 

1. Laat de bladen bladerdeeg ontdooien
2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
3. Meng het gehakt met de kruiden, ei en paneermeel totdat alles goed vermengt is
4. Pak nu een blaadje bladerdeeg, leg de plakkerige kant naar boven, leg een rolletje gehakt over de lengte van de plak, net iets onder het midden
5. Vouw nu het pakketje dicht door de bovenste helft over het gehakt heen te vouwen en te plakken op de onderkant, druk goed dicht, eventueel met een vork
6. Snijd het in 3 gelijke stukken
7. Leg de saucijsjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met losgeklopt ei
8. Bestrooi eventueel een paar met sesam- en maanzaad
9. Bak de broodjes gaar in circa 25 tot 30 minuten
10. Laat eventjes afkoelen

Eetsmakelijk! 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *