Kwarkpannenkoeken

Kwarkpannenkoek

Ik zal maar direct met de deur in huis vallen: dit zijn echt de lekkerste pannenkoeken die ik ooit zelf heb gemaakt! Wauw! Over de smaak valt echt niet te twisten, dit zijn echt gewoon de lekkerste pannenkoeken. Ze zijn luchtig en zacht qua smaak maar ook weer lekker knapperig bij de randjes. Gewoon de perfecte pannenkoek dus! Het idee komt uit het boekje Kruiden en Specerijen, maar heb hier en daar wat aangepast zodat het toch een soort van eigen pannenkoekje wordt. De pannenkoekjes op de foto zijn wat kleiner, maar dat kwam puur omdat ik ze in een klein pannetje gebakken had. De pannenkoeken zijn vooral lekker voor de zoete pannenkoek, mocht je ze hartig willen maken, dan kan je het suiker en vanille er uit laten. Hier het recept:

KWARKPANNENKOEKEN
Voor circa 2 a 3 personen

Ingrediënten 
- 4 eieren
- 250 gram bloem
- 250 gram kwark
- 200 ml melk
- 200 ml spa-rood
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 vanillestokje
- 3 el suiker
- Snuf zout

Kwarkpannenkoek

Bereiding:

1. Splits de eieren en klop het eiwit samen met de suiker, zout en vanillesuiker op tot een luchtig en stevig schuim
2. Meng in een andere kom de kwark los samen met de melk, sparood en eidooiers
3. Snijd het vanillestokje door de midden en schraap het merg er uit, doe deze bij de kwark
4. Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe en klop dit dit tot een egaal mengsel
5. Spatel nu voorzichtig de eiwitten door het beslag
6. Verhit wat boter of olijfolie in een koekenpan en schep hier een grote lepel beslag in
7. Wacht tot de bovenkant van de pannenkoek indroogt, draai hem dan op en laat hem nog even bakken
8. Herhaal stap 6 en 7 totdat het beslag op is

Eetsmakelijk!

 

1 Response

  1. Ooooohhhh deze zijn té lekker!!

Leave a comment