Hongaarse goulash

Hongaarse goulash

Mijn hele leven lang ben ik echt gek op Hongaarse goulash, de soep maar ook het stoofpotje, met name dan geserveerd met rijst. Ik ben echt gek op rijst! Maar goed, nu de wintertijd weer voor de deur staat is het overheerlijk om stoofpotjes te maken. Lekker de geur van rundvlees samen met die van de paprika. Heerlijk! Eigenlijk heb ik niet heel veel meer te vertellen, laat het eten het voor mij doen want de smaak is echt voortreffelijk! Mjam!

HONGAARSE GOULASH 
Voor 4 personen

Ingrediënten: 
- 500 gram runderlappen
- 2,5 volle el bloem
- 200 ml runderbouillon van 1 tablet
- 2 tenen knoflook
- 4 paprika's 
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 3 el paprikapoeder
- 2 tl tijm
- 1 tl chilipoeder
- 1 laurierblaadje
- 0,5 tl komijn
- Zout en peper
- Eventueel 50 ml rode wijn
- 4 vastkokende aardappelen
- 400 gram rijst

Hongaarse goulash

Bereiding:

1. Snijd het vlees in stukken en meng deze met de bloem
2. Verhit wat boter in de pan en bak het vlees op matig hoog vuur in circa 5 minuten al omscheppend rondom bruin
3. Pel de knoflook en uien en snijd deze klein
4. Was de paprika's, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd deze in stukken (niet al te klein)
5. Schep de ui, knoflook en paprika's door het vlees en bak nog even mee
6. Kook ondertussen 200 ml water met daarin een runderbouillontabletje totdat het blokje opgelost is
7. Schep de paprikapoeder over het vleesmengsel en laat even garen
8. Schenk de gezeefde tomaten en de bouillon bij het vlees, eventueel ook de wijn
9. Voeg nu de tijm, laurierblad, chilipoeder, zout, peper en komijn toe en breng aan de kook
10. Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt circa 2 uur zachtjes sudderen
11. Schil de aardappelen, was deze en snijd deze in kleine blokjes en doe deze bij de goulash
12. Laat de goulash 45 minuten sudderen met de deksel van de pan, zodat alles nu goed in kan dikken
13. Kook water voor de rijst, circa 30 minuten voor etenstijd
14. Bereid de rijst zoals deze staat aangegeven op de verpakking
15. Serveer samen

Eetsmakelijk! 

5 Responses

  1. Lekker was hij, een blijvertje
  2. Goed gemaakt Dorien. Het was erg lekker :) Jou passie in het koken en bakken zie je terug in het resultaat
  3. Hoi! Ik heb deze goulash gisteren gemaakt, zie hier het resultaat op mijn blog: http://ellouisacooking.blogspot.nl/?m=1
    • Wat leuk dat je deze geprobeerd hebt en dat die smaakt! Altijd fijn. Daarbij erg leuke post! :D Fijne dagen!

Leave a comment