Bosbessen perzik cake met Griekse Yoghurt

Bosbessen perzikcake

Hehe, eindelijk weer kunnen bakken! De inspiratie voor deze taart heb ik van Pinterest, oh wat houd ik van Pinterest. Ik doe daar zoveel nieuwe ideeën op, zoveel dat ik het niet bij kan 'bakken'! Helaas is de zomer dan al weer voorbij maar vruchten kunnen in ieder seizoen wel, vooral die uit een pot komen en uit de vriezer, maar dat maakt helemaal niks uit want lekker is gewoon lekker. Met deze fruitcake halen we klein beetje de zomer terug in huis. De bosbessen blijven tijdens het bakken niet helemaal heel, maar dat maakt niet uit want zo krijg je een lekkere smaak in de cake en het ziet er natuurlijk leuk uit.
Dit is best een eenvoudige cake, maar het is zeker een leuke cake om te maken als je zin hebt in iets anders! De Griekse yoghurt maakt de cake echt fris. Ik proefde tijdens het bereiden hiervan een vingertopje van het beslag, deze was zoooo lekker en fris! De yoghurt maakt de cake ook lekker moist. Al met al een hele luchtige cake die wel lekker moist is

BOSBESSEN PERZIK CAKE MET GRIEKSE YOGHURT

Ingrediënten:
- 200 gram bloem
- 200 gram kristalsuiker
- 115 gram roomboter
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 gram bakpoeder
- 2 eieren
- 125 gram Griekse yoghurt
- Snuf zout
- Perziken en bosbessen
- Poedersuiker

+ springvorm diameter 24 cm

Bosbessen perzikcake

Bereiding:

1. Zorg er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
3. Klop de boter zacht
4. Voeg de suiker en vanillesuiker toe, klop tot alles goed vermengd is met elkaar
5. Klop een voor een de eieren er door, klop tot een egaal mengsel
6. Voeg nu de Griekse yoghurt toe
7. Zeef de bloem samen met de zout en bakpoeder boven het beslag en klop dit tot een luchtig mengsel
8. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in
9. Vul de springvorm met het beslag, strijk deze zo veel mogelijk glad
10. Snijd de perziken in partjes en leg deze op de cake totdat de bovenkant gevuld is
11. Bestrooi met bosbessen
12. Bak de cake gaar in circa 60 tot 70 minuten, test de cake met een schone satéprikker of de cake gaar is. Komt de prikker er vies uit? Zet hem nog even terug in de oven
13. Laat de cake afkoelen en bestrooi daarna met gezeefde poedersuiker
14. Serveer direct anders wordt de poedersuiker te vochtig

Eetsmakelijk! 

Bosbessen perzikcake

No Comments Yet.

Leave a comment