Vanillecupcakes

1-IMG_0196

Toen ik ooit aantal jaar geleden het bakte oppakte, maakte ik vooral cupcakes en versierde ik deze met fondant en marsepein. Toen gebruikte ik altijd gewoon een pak cakemix voor de cakejes, maar sinds 1 jaar wil ik eigenlijk zo veel mogelijk bakken en koken zonder pakjes en zakjes. Het is leuker, het is gezonder en tja, het geeft mij in ieder geval veel voldoening! Waarom cupcakes? Omdat een simpel cakeje al lekker genoeg kan zijn. Het leuke is van deze vanillecupcakes is dat je ze kunt maken zoals je ze zelf wilt hebben! Chocoladecupcakes? Voeg wat cacaopoeder toe met chocoladestukjes. Een lekkere toef botercrème er op zoals ze in Amerika doen? Kan allemaal! Bij deze het recept voor de basiscupcakes:

VANILLECUPCAKES 
Voor 12 stuks
Oven: 180 graden

Ingrediënten:
- 150 gram roomboter op kamertemperatuur
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram kristalsuiker
- 1 a 2 zakjes vanillesuiker
- 3 eieren
- 2 gram zout

1-IMG_0200

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor en leg de papiertjes in het muffinbakblik
2. Klop de boter zacht en luchtig
3. Voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe en klop dit op tot een luchtig en egaal mengsel
4. Voeg een voor een de eieren toe
5. Voeg nu zelfrijzend bakmeel toe en mix tot een luchtig beslag
6. Bak de cupcakes af in 20-25 minuten in voorverwarmde oven

Eetsmakelijk! 

2 Responses

  1. hoi Dorien,Mijn complimenten voor je heerlijke recepten en dank je wel dat je ze gratis met ons wilt delen. Ik heb al meerdere van jouw baksels gemaakt en ze vallen stuk voor stuk bij een ieder in de smaak. Dus ben ik regelmatig op jouw site te vinden om weer eens iets lekkers te proberen.. Ik hoop nog lang van jouw recepten te mogen genieten.groetjes, Lenie
    • Wat super leuk om te horen! Heel erg leuk berichtje. Dit motitveert mij om lekker door te gaan met de foodblog. Veel bakplezier!

Leave a comment