Sneeuwster

Sneeuwster
kerst

Dit weekend heb ik weer heerlijk kunnen bakken, maar wat ben ik druk geweest! Gelukkig heb ik nu weer aantal recepten achter de hand voor jullie. Na een sessie brainstormen heb ik heel wat bedacht om te gaan bakken dus ik had genoeg lekkere dingen om uit te kiezen, maar dit leek mij wel een heel leuk project! Eigenlijk is deze taart niet moeilijk om te maken, het bevat niet echt heel veel elementen, dus simpel op te bouwen. Deze taart deed mij echt aan vroeger denken, ondanks dat ik toen de advocaat heel vies vond, vond ik deze taart wel echt heel erg lekker! Ik had zin om sentimenteel te doen dit weekend dus dat bevorderde de keuze voor deze taart alleen nog maar meer.. Eigenlijk heb ik niet zo heel veel meer te bazelen, want ik ben echt enorm moe nu, zo na 2 dagen alleen maar in de keuken te hebben gestaan. Dus naar de winkel en bakken maar!

SNEEUWSTER
8 tot 10 stukjes
Oven: 170 graden (hetelucht)

Ingrediënten:
– 5 eieren
– 150 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 110 gram bloem
– 35 gram maïzena

– 400 ml slagroom
– 160 gram mascarpone
– 8 el kristalsuiker
– 2 zakjes klopfix
– Advocaat
– Poedersuiker

+ taartvorm 24 cm diameter

 • 1-IMG_0148
 • 1-IMG_0154
 • 1-IMG_0155
 • 1-IMG_0156
 • 1-IMG_0157
 • 1-IMG_0160

Bereiding:

1. Klop de eieren, suiker en vanillesuiker luchtig, circa 10 minuten op middelhoge stand. Het beslag moet gaan schuimen, ongeveer de dikte hebben van bijna opgeklopte slagroom
2. Zeef de bloem met maïzena boven de kom en spatel dit voorzichtig door het eimengsel, niet te lang, anders ontsnapt alle lucht
3. Vet de taartvorm in met boter en bebloem deze, verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
4. Giet het beslag in de vorm
5. Bak de taart gaar in een voorverwarmde oven 30 tot 35 minuten, goudbruin, gaarheid kan je testen door op de taart te drukken, deze moet rustig terugveren
6. Laat de taart paar minuten afkoelen in de vorm, stort hem daarna op het rooster en laat het biscuit volledig afkoelen, snijd daarna door de midden

7. Giet de slagroom in een mengkom en voeg hier de suiker, mascarpone en klopfix aan toe
8. Klop de slagroom tot een stevige en luchtige massa
9. Bestrijk de afgekoelde taart met slagroom in vorm van een bol tot aan de rand
10. Bestrijk het middelste gedeelte van de slagroom met een laag advocaat

11. Pak nu de bovenste helft van het biscuit en maak een rechte snede
12. Herhaal dit nog 3 keer, zodat je in totaal 4 insnedes hebt gemaakt
13. Leg nu de bovenste helft van de taart op de onderkant, door de bolling van de slagroom zal de bovenkant mooi openvallen zodat er een ster ontstaat
14. Bestrooi de taart met poedersuiker

Eetsmakelijk! 

Sneeuwster
1-IMG_0177
1-IMG_0173
19 Reacties
 1. Dankjewel voor dit leuke recept van een sneeuwster Dorien. Doet me aan vroeger denken 😉
  Wat ben je aktief geweest met bakken zeg.
  Ga de ster binnenkort glutenvrij maken. Ben benieuwd want glutenvrij biscuit lukt niet altijd.

 2. Wat een verrassing dit heerlijke recept voor een klassieke sneeuwster ! Ik had hem nog nooit zelf gemaakt en omdat de sneeuwster tegenwoordig bijna nergens meer te koop te is, en al helemaal niet met echte advocaat vond ik dit recept echt heel leuk om te maken ! Bovendien is de sneeuwster het lievelings gebak van mijn man, dus dat werd een echte verrassing ! En hij vond hem heerlijk ! Daarom bedankt voor dit overheerlijke recept, dankzij de duidelijke uitleg en mooie foto’s is deze taart voor iedere thuisbakker goed te doen.

  1. Heel erg leuk om te horen dat het het heel leuk was om te bakken en natuurlijk dat de taart lekker was! 😀 Fijn dat het recept duidelijk is, dat is voor mij altijd wel een must bij recepten. Ik heb ook even gekeken op jou website, wat leuk zeg! Ik ben helemaal verliefd op die metalen borden, wauw! Vooral die van de cupcakes en taarten! 😀

   1. Ondanks alle drukte met de webwinkel maak ik vrijdag altijd even tijd om iets lekkers te bakken voor het weekend, ik word daar altijd heel blij van ! Weekend, gezelligheid daar hoort gewoon iets lekkers bij ! Het gebeurt dan ook vaak dat de taart of cake al zo goed als op is voor dat het weekend echt begonnen is, en zo sta ik dan op zaterdag toch ook nog te bakken haha.

 3. Ik heb dit recept van de sneeuwster gemaakt voor een verjaardag die ik vandaag had. Het was een heel groot succes kan ik je vertellen…misschien wel het lekkerste gebak dat ik ooit gemaakt heb!
  Dankjewel voor dit heerlijke recept!

 4. Hij was heerlijk! Ga vandaag een kleinere versie maken, want anders gaat het wel erg uit de hand lopen met de calorieën!

 5. Net een nieuwe keukenmachine gekocht. Ga deze eens proberen te maken. Beetje jeugdsentiment. Maar dan zelf gemaakt. Ben benieuwd.

 6. Vanmiddag de sneeuwster gemaakt en gelukt!
  Het recept is goed te volgen.
  En het resultaat: super lekker!!

 7. Aaaahhh hij ziet er zo lekker uit heb m vandaag geprobeerd te maken maar het beslag in de oven werd maar niet groot……. wat betekent dat?? Heb m er zeker 45/50min in gedaan ipv 30/35 🙁

  1. Wat jammer zeg! Nu kan het zijn dat de maizena niet goed door het mengsel verdeeld is óf dat je met het spatelen al het lucht eruit geklopt hebt. Daarnaast moeten de eieren wel heel luchtig geklopt zijn. Succes voor de volgende keer en je mag mij altijd een berichtje sturen!

 8. Wauw, wat een toprecept. IK heb er vanavond 2 gemaakt en ze zijn perfect!! En zoveel lekkerder dan die van vroeger uit de supermarkt. Ontzettend bedankt!!

  1. Ik zou het niet doen, de slagroom word daar niet lekker van. Je kan eventueel een dag van te voren het biscuit maken, deze goed luchtdicht verpakken en op de dag zelf opspuiten

 9. Ziet er lekker uit! Ik ga het niet redden hem voor kerst te maken, maar in het nieuwe jaar wil ik deze wel een kansje geven :D.

 10. Ha Doortje, inmiddels enkele weken geleden heb ik de sneeuwster gemaakt. De smaak was net als vroeger… heerlijk. Alleen er is ergens toch iets niet goed gegaan; de slagroom en de andere ingrediënten die bij elkaar gemixt moesten worden, werden niet stevig genoeg naar mijn idee. Na door blijven mixen werd het dunner… Wat heb ik verkeerd gedaan, moet je langer mixen dan bij alleen slagroom.? Groetjes.

 11. Een heerlijk recept en dankzij de goede uitleg prima te maken. Heb zelf alleen de maizena vervangen voor custard.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *