Kruidcake

1-IMG_0248

Ik ben echt helemaal in de winterse sferen, dat komt echt door het regenachtige weer van de laatste tijd. Ondanks dat vandaag het zonnetje schijnt, ik moest en zou toch een kruidcake bakken. Vanavond lekker samen met mijn mop Heel Holland Bakt kijken met een vers plakje kruidcake er bij, genieten! Laat de winter maar komen hoor!

KRUIDCAKE

Ingrediënten:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram roomboter
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 5 eieren op kamertemperatuur
- 30 gram schenkstroop
- 3 gram zout
- 1 tl citroenrasp
- 10 gram koekkruiden

  • 1-IMG_0251
  • 1-IMG_0248
  • 1-IMG_0247
  • 1-IMG_0244
  • 1-IMG_0241

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet de cakevorm in met boter en bekleed deze met bakpapier
2. Klop de boter zacht, voeg dan de suiker, citroenrasp en het zout toe
3. Voeg de schenkstroop toe en klop tot een luchtig, egaal mengsel
4. Voeg nu een voor een de eieren toe en klop nogmaals tot een luchtig en egaal mengsel
5. Meng de koekkruiden met het zelfrijzend bakmeel en voeg dit beetje bij beetje toe aan het eimengsel
6. Klop op tot een luchtig mengsel
7. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake gaar in 60-70 minuten in een voorverwarmde oven
8. Laat de cake afkoelen

Eetsmakelijk!

Tip: Ook erg lekker met rozijntjes! Wel een handvol rozijnen in lauwwarm water, dep droog, meng met wat bloem en voeg deze toe aan het beslag voordat deze de vorm in gaat

4 Responses

  1. Voor de low-fat optie, welke ook erg lekker is: voeg 250ml karnemelk toe in plaats van de boter en eieren. De rest van het recept is gelijk aan hierboven.
    • Hoi Harry, Dat is zeker een goede variatie! Ik denk dat daar wel liefhebbers voor zijn! Was de cake lekker?
  2. Hoi! Ik zag je website via de Facebook van José, ik denk even kijken maar mmm wat ziet het er allemaal lekker uit! Heb al een aantal dingetjes opgeslagen en ga ik zeker uitproberen vooral deze kruidkoek! Succes met je site!!

Leave a comment