Kaasuibrood

Kaasuibrood
1-IMG_0147

Eigenlijk heb ik al een kaasuibrood, eigenlijk wel twee, het breekbrood en de uienkruier. Toch was ik daar niet echt helemaal tevreden mee qua smaak. Na wat experimenteren ben ik op dit recept uit gekomen en oh, wat was ie lekker! Echt een kaasuibrood die je kan halen uit de supermarkt, maar die is nog lang niet zo lekker als deze! Het bereiden van dit brood vergt wel wat tijd, maar dat is met alle broden zo, maar het is echt een heel leuk project!  Dit brood is erg lekker bij een bord tomatensoep met wat kruidenkaas of kruidenboter, hmmmm!

KAASUIBROOD

Ingrediënten
- 45 gram boter + 10 gram
- 10 gram gedroogde gist
- 1,5 ui, gesnipperd
- 450 gram tarwebloem
- 3 tl mosterdpoeder
- 200 gram geraspte oude kaas/pittige kaas
- 1,5 dl lauwe melk
- 1 dl lauw water
- 10 gram zout
- peper

  • DSC_0002
  • DSC_0003
  • 1-IMG_0146
  • 1-IMG_0147

Bereiding

1. Smelt in een pan wat van de 45 gram boter en fruit de ui zachtjes totdat de ui goudkleurig en glazig is. Laat dit afkoelen
2. Zeef de bloem in een kom en roer de mosterdpoeder, zout en peper er door heen
3. Roer de ui en 2/3e van de kaas door het bloemmengsel
4. Maak een kuiltje in het deeg en voeg de rest van de boter, de melk en wat water toe (houd wat water achter als het deeg iets te droog blijkt te zijn). Los het gist hier in op
4. Roer de ingrediënten door elkaar met een houten lepel en stort vervolgens op een werkblad en kneed het mengsel gedurende 10 minuten. Het deeg moet aanvoelen als het plakkerige gedeelte van een post-it notitieblaadje
5. Leg het deeg in een ingevette kom en dek deze af met huishoudfolie. Laat deze 60 minuten rijzen op een warme plek

6. Sla al het lucht uit het deeg met een vlakke hand
7. Maak van het deeg 20 balletjes
8. Vet een bakblik van 25x10 in en leg 10 bolletjes op de bodem
9. Smelt de overige 10 gram boter en besmeer de bolletjes met gesmolten boter
10. Leg de overige 10 bolletjes hier bovenop en besmeer deze ook met boter
11. Dek het bakblik af met huishoudfolie en laat 45 minuten rijzen

12. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
13. Bestrooi de bovenzijde van het deeg met de rest van de kaas en bak deze goudbruin en gaar in 45-50 minuten

Eetsmakelijk! 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *