Focaccia met honingmosterd dip

1-IMG_0190

Aantal weken geleden ben ik lekker uit eten geweest met mijn schoonfamilie. Daar heb ik echt zo'n enorm lekker voorafje gegeten, namelijk focaccia met honingmosterd dip. Natuurlijk ben ik dan weer zo van, oeh maken! Ik had al wel een focaccia recept op mijn site staan, maar deze duurde voor mij iets te lang dus ik heb mij even verdiept in broodrecepten en voilà, een focaccia die net iets sneller te maken is! Maar het andere recept voor focaccia blijft echt het lekkerste..

Ingrediënten: 
- 500 gram bloem
- 7 gram instant gist
- 2 el olijfolie + wat extra
- 10 gram zout
- 300 gram lauwwarm water
- Zeezout en oregano

- 1 el Dijon mosterd
- 1 el grove mosterd
- 3 el yogonaise
- 3 el vloeibare honing

1-IMG_0195

Bereiding:

1. Voeg alle ingrediënten voor de focaccia bij elkaar en roer dit door elkaar met een houten lepel
2. Kneed daarna het deeg goed met de hand door elkaar, circa 15 minuten
3. Vet een kom in met wat olie en leg hier het gebolde deeg in en dek af met huishoudfolie, laat 60 minuten rijzen op een warme plaats
4. Vet de werkplek in met wat olie en leg hier het deeg op, druk de lucht er uit met vlakke hand
5. Bol het deeg wat op en laat afgedekt circa 15 minuten rusten
6. Rol het deeg uit tot een grote lap en bestrooi het deeg met zeezout en oregano, vouw daarna dubbel
7. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat die wat ingesmeerd is met olijfolie
8. Laat het deeg 30 tot 40 minuten rijzen, verwarm de oven voor op 225 tot 240 graden Celsius
9. Vorm het deeg met de vingertoppen iets platter, besmeer het met wat olijfolie en bestrooi met oregano en zeezout
10. Bak het brood gaar en goudbruin in circa 25 tot 30 minuten

11. Meng de mosterdsoorten, yogonaise en vloeibare honing door elkaar heen tot een egaal mengsel. Voeg naar smaak nog wat mosterd of honing toe
12. Snijd repen uit het focacciabrood en serveer deze met de honingmosterddip

Eetsmakelijk!

TIP: rooster het brood even voordat je hem serveert zodat het lekker knapperig wordt!

No Comments Yet.

Leave a comment