Champignonroomsaus met schnitzel en rijst

1-DSC_0029

Ik ga eigenlijk al mijn hele leven op vakantie in Zuid - Duitsland. Wij thuis zijn gek op de cultuur, de natuur, de gezelligheid en al het leuke wat die omgeving ons te bieden heeft, ook het eten. We eten altijd als we op vakantie zijn met het gezin in ons stamrestaurantje, ergens in de middle of nowhere. Het ziet er gedateerd uit, maar dat maakt niks uit want het eten daar is zo onwijs lekker! Naast de normale wienerschnitzel kan je daar ook rijst eten met de overheerlijke sauzen, zoals jägerschnitzel of schweinelendchen (of zoiets) en daar ben ik zo onwijs gek op! Daarom werd het eens tijd om zelf zoiets te maken, natuurlijk zonder pakje en zakje al dan wel met bouillonblokje want zelf bouillon maken met rundvlees is voor mij te tijdrovend. Na wat experimenteren heb ik nu eindelijk door hoe je het recept moet maken, ik noem het maar gewoon champignonroomsaus, gewoon geen poespas. Ik heb gebruik gemaakt van kastanjechampignons om het wat specialer te maken. Sorry voor de foto's, ik moest ze te gehaast maken en daarnaast was de rijst niet helemaal goed gelukt, maar dan denk ik toch maar weer: het gaat om de smaak! En serieus, dit eten is echt onwijs lekker!

CHAMPIGNONROOMSAUS MET SCHNITZEL EN RIJST
Voor 4 personen

Ingrediënten:
- 300 ml water
- 1,5 bouillonblokje rund
- 350 ml slagroom
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram kastanjechampignons
- 4 ongepaneerde schnitzels
- 2 el bloem
- Zout en peper
- Snuf Italiaanse kruiden
- Olijfolie om in te bakken
- 400 gram rijst

  • 1-DSC_0021
  • 1-DSC_0022
  • 1-DSC_0023
  • 1-DSC_0024
  • 1-DSC_0025
  • 1-DSC_0029

Bereiding:

1. Snijd de schnitzels in stukjes en kruid ze met wat zout en peper
2. Breng 300 ml water aan de kook samen met 1,5 bouillonblokje, laat daarna afkoelen
3. Verhit wat olie in een braadpan en braad de schnitzels gaar, circa 10 tot 15 minuten op middelhoog vuur
4. Snijd ondertussen de sjalotjes en knoflook klein, snijd de champignons in plakjes
5. Haal het vlees uit de pan zodra het vlees gaar is
6. Voeg nog wat extra olijfolie toe en fruit de gesneden knoflook en sjalotten totdat ze iets bijgekleurd zijn
7. Voeg de champignons toe en bak ze even mee totdat ze zacht zijn geworden, breng eventueel op smaak met wat zout en peper, voeg nog wat olijfolie toe
8. Voeg nu de bloem toe en roer goed door, laat deze 3 minuten op laag vuur garen
9. Blus af met slagroom en bouillon, breng op smaak met zout en peper, niet al te veel want de bouillon voegt ook al wat zout toe
10. Breng de saus al roerend aan de kook en laat het daarna op laag vuur indikken op gewenste dikte
11. Kook ondertussen de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking
12. Voeg het vlees en snuf Italiaanse kruiden toe aan de saus
13. Serveer de rijst samen met de champignonsaus

Eetsmakelijk! 

No Comments Yet.

Leave a comment