Brosse cappuccinokoekjes

1-IMG_0220

Naar huis, dus eindelijk weer kunnen bakken! Dat was mijn gedachte paar dagen geleden, maar toen kreeg ik opeens een fikse keelontsteking, zo ontzettend balen! Maar goed, ik blijk een echte bakker te zijn, keelontsteking of niet, ik moest en zou weer een nieuw recept gaan uitproberen. Dit recept komt uit de minibijbel koekjes, biscuits en brownies, wat een overheerlijk boek is dat zeg. Ik moet wel zeggen dat bakken met een keelontsteking toch niet echt alles is, de concentratie en de kracht die nodig is voor het bakken was vrijwel afwezig. Ik was de zout vergeten, nee toch? Nou echt! In de acute hulpverlening zoals op de ambulance of spoedeisende hulp geldt de regel: don't ever forget the glucose! Nou, ik weet nu dat in de bakkerswereld net zo'n regel bestaat alleen dan: don't ever forget the salt! Er zit echt geen smaak aan koekjes zonder zout, gewoon zo flauw en vlak. Gelukkig heb ik het nog enigszins kunnen compenseren om door de gesmolten chocolade zout te doen. Genoeg gebazeld, hier het recept!

BROSSE CAPPUCCINOKOEKJES 
Circa 16 koekjes

Ingrediënten:
- 2 tl oploskoffie
- 2 tl kokend water
- Snuf zout
- 150 gram bloem
- 115 gram maizena
- 10 gram cacaopoeder
- 225 gram roomboter op kamertemperatuur
- 50 gram bruine suiker
- 50 gram witte chocolade
- 25 gram pure chocolade

  • 1-IMG_0203
  • 1-IMG_0204
  • 1-IMG_0210
  • 1-IMG_0211
  • 1-IMG_0213
  • 1-IMG_0214
  • 1-IMG_0217
  • 1-IMG_0220

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier
2. Doe 2 tl oploskoffie in een kop, doe daar 2 tl kokend water bij en roer dit tot de koffie is opgelost, laat goed afkoelen
3. Klop de boter samen met de bruine suiker en zout luchtig
4. Zeef de bloem, maïzena en cacao en voeg dit samen met de koffie toe aan het botermengsel
5. Kneed alles met de handen goed door totdat het een egaal samenhangend deeg is
6. Draai gelijkvormige bolletjes met de hand en leg deze op de bakplaat, druk wat platter met een vork
7. Bak de koekjes 15 minuten tot ze stevig zijn maar niet te bruin
8. Laat de koekjes 1 minuut afkoelen op de bakplaat, laat ze daarna goed afkoelen op een rooster
9. Smelt de witte en pure chocolade au bain-marie
10. Leg de afgekoelde koekjes dicht naast elkaar op een vel bakpapier
11. Verdeel met een theelepel eerst de witte chocolade over de koekjes. Dit doe je door snelle bewegingen te maken met de hand van links naar rechts, zo ontstaan er dunne lijntjes van chocolade
12. Doe dit ook met de pure chocolade, zorg er voor dat deze lijntjes de witte lijntjes kruisen
13. Laat de chocolade hard worden en haal ze dan van het papier

Eetsmakelijk! 

No Comments Yet.

Leave a comment