Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Wat leuk, eindelijk eens begonnen met een nieuwe categorie: Doortje kookt! Naast bakken vind ik het echt helemaal geweldig om te koken. Het is zo’n fijn gevoel om iets lekkers op tafel te zetten zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes. Carbonara is een van die recepten die velen malen lekkerder is dan de saus uit pot of zakje. Normaal maak ik de carbonara met maar een paar ingrediënten: spek, parmezaanse kaas, zwarte peper en eieren, maar voor dit recept heb ik room toegevoegd, gewoon omdat ik nieuwsgierig was naar de smaak met deze toevoeging. Het is nu minder droog dan alleen met eieren en het geeft ook extra smaak.

Belangrijk: door deze carbonara gaan rouwe eieren, maar de eieren worden door de hitte van de pasta gaar, dus het is belangrijk om na het afgieten direct het eimengsel door de pasta te roeren, want dan is de pasta op zijn allerheetst. Zet de pasta niet meer op het vuur, want dan wordt het een omelet door de eieren. Door het eimengsel koelt de spaghetti heel erg af, dus opdienen op een heet bord (uit de oven o.i.d.) is eigenlijk wel een must.

Genoeg gebazeld, hier het lekkerste recept voor de originele homemade spaghetti carbonara:

SPAGHETTI CARBONARA 

Voor 2 a 3 personen

Ingrediënten:
– 200 a 300 gram spaghetti (ik gebruik vaak volkoren pasta)
– 100 ml room
– 100 gram Parmezaanse kaas
– 2 eieren en 1 eidooier
– zwarte peper
– 200 gram spek
– 2 teentjes knoflook

 

carbonara

Bereiding:

  1. Snijd de spek in blokjes, pel de knoflook en snijd deze klein en fruit deze samen met de spek totdat de spek gaar is
  2. Klop de eieren los en voeg hier 2/3e van de kaas aan toe en voeg ook de room toe
  3. Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg hier wat zout aan toe
  4. Kook de spaghetti of andere pasta al dente
  5. Giet de spaghetti af, bewaar wat kookvocht in een mok en zet het vuur uit
  6. Voeg direct het ei/kaas/room mengsel toe aan de spaghetti en roer dit krachtig door
  7. Roer daarna de spek door de carbonara 
  8. Wanneer de pasta iets te droog lijkt, voeg wat kookvocht toe zodat de pasta wat smeuïger wordt
  9. Bestrooi de pasta met de overige kaas en bestrooi de carbonara rijkelijk met zwarte peter

Eet smakelijk!

carbonara
Een Reactie
Laat een reactie achter op Vega pasta carbonara | Share Love Not Secrets Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *