Rondo’s

rondo's

Wat is dit een overheerlijk recept voor rondo's zeg! Als je eenmaal deze geproefd hebt, dan wil je ze nooit meer uit de winkel of van de bakker, zo lekker zijn ze. Je kunt deze rondo's maken met amandelspijs, maar ik heb ze gemaakt met frangipane, dit vind ik net iets milder en net iets lekkerder. De basis heb ik van Bakken met Niels. Tja, veel heb ik niet meer echt te bazelen, dus hierbij het recept.

RONDO'S
Circa 12 stuks

Ingrediënten:
Deeg
- 340 gram bloem
- 270 gram koude roomboter
- 220 gram witte basterdsuiker
- 10 gram citroenrasp (dr. Oetker)
- 30 gram losgeklopt ei
- 4 gram bakpoeder
- 3 gram zout
- 1 ei

Frangipane
- 300 gram amandelspijs (1 pakje)
- 60 gram boter
- 75 gram losgeklopt ei
- Halve theelepel citroenrasp

+ halve amandelen,

bakringen circa 7 diameter

rondo's

Bereiding: 
1. Meng alle droge ingrediënten  van het deeg door elkaar, zeef de bakpoeder wel eerst voordat je deze er door doet
2. Voeg het ei, de citroenrasp en de boter toe en kneed dit goed door elkaar, niet al te lang anders wordt de boter de zacht
3. Wanneer alle ingrediënten door elkaar zijn gemengd, wikkel deze dan in plasticfolie en laat het 1 uur koud worden in de koelkast

4. Klop nu met de mixer de boter voor de frangipane los en voeg de in blokjes gesneden amandelspijs toe
5. Voeg het ei toe en klop dit tot een een glad mengsel
6. Haal het deeg uit de koelkast wanneer deze klaar is en rol dit uit tot een plak van 5 mm, verwarm de oven voor op 225 graden Celsius
7. Steek hier de rondjes uit, ligt er helemaal aan hoeveel ringen je hebt, en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet de ingevette ringen er om heen
8. Druk met je vinger het deeg in het midden wat platter, zodat de frangipane er straks mooi in komt te liggen. Druk verder de randen goed tegen de ringen aan
9. Beleg de bodems met frangipane
10. Leg daarna weer een plakje deeg er over heen en druk de randen goed aan
11. Beleg de koeken met halve amandelen en bestrijk daarna deze met losgeklopt ei
12. Bak de koeken 15 minuten gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven
13. Los de rondo's wanneer ze nog warm zijn, als de ringen afkoelen krimpen deze en dan krijg je ze er niet meer mooi uit
14. Laat ze goed afkoelen met voldoende tussenruimte

En genieten maar!

Eetsmakelijk! 

2 Responses

  1. Hoi Dorien,Ik heb van het weekend deze Rondo's gemaakt en ze waren verrukkelijk én zo op! Deze ga ik dus zeker vaker maken. Dankjewel voor dit top recept.Groetjes, Michelle

Leave a comment