Lemonbars

1-IMG_0108

Het weer is er niet echt geschikt voor, maar dat maakt mij gewoon helemaal niks uit! Ik moest en zou vandaag lemonbars maken. Deze zijn echt verassend lekker, een knapperige bodem van zanddeeg met een lekkere fudgy citroenentopping. Veel meer heb ik eigenlijk niet meer te vertellen, bij deze het recept, te danken aan Minibijbel Koekjes, biscuits en brownies:

LEMONBARS
Circa 12 repen

Ingrediënten:
- 150 gram bloem
- 90 gram koude roomboter in blokjes
- 50 gram poedersuiker
- Snuf zout

- 2 eieren
- 175 gram fijne tafelsuiker
- Geraspte schil en sap van 1 grote citroen
- 1 el bloem
- 1/2 tl baking soda
- Poedersuiker om te bestuiven

  • 1-IMG_0093
  • 1-IMG_0094
  • 1-IMG_0101
  • 1-IMG_0103

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bodem van een ondiepe cakevorm van 20 cm in lengte met bakpapier, vet de zijkanten in
2. Doe bloem, boter, zout en poedersuiker in een kom wrijf dit met de handen tot een kruimelig deegje, vorm daarna alles tot een samenhangend deeg
3. Druk het deeg gelijkmatig op de bodem van het blik en strijk glad met de achterkant van een lepel
4. Bak de bodem in 12 - 15 minuten goudbruin, laat in bakblik afkoelen

5. Klop de eieren met een garde in een kom schuimig
6. Voeg de suiker in kleine hoeveelheden toe en klop steeds goed door
7. Klop de citroenschil en sap, de bloem en de baking soda erdoor
8. Giet het mengsel over de koekbodem en bak de koek in 25-30 minuten stevig en goudbruin
9. Laat de koek iets afkoelen, stort hem op het rooster en laat afkoelen
10. Snijd de koek in 12 repen en bestuif met poedersuiker

Eetsmakelijk! 

No Comments Yet.

Leave a comment