Kipnuggets kerrie

1-IMG_0032

Ik had al zo'n lange tijd zin om kipnuggets te maken voor mijn site, maar hoe nog geen idee. Ik wou ze wel maken zodat ze in de oven kunnen omdat niet iedereen een frituurpan in huis heeft staan. Na een beetje experimenteren met kruiden vond ik deze met kerrie toch echt heel erg lekker. Het is een kipnugget maar dan even net iets anders, eigenlijk een soort van kipkerrienugget! Voor de knapperige laag heb ik panko gebruikt, een soort Japans paneermeel alleen dan net iets grover dan gewone paneermeel. Optioneel is kapot geslagen cornflakes voor het extra grote crispy effect. Bij deze het recept:

KIPNUGGETS KERRIE
Circa 15 nuggets

Ingrediënten:
- 2 kipfilet
- 3 handjes panko (of kapotgeslagen cornflakes)
- 250 ml yoghurt
- Kerriekruiden
- Kipkruiden
- Zout
- Olijfolie

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en bekleed een bakplaat met bakpapier
2. Snijd de kipfilet zoveel mogelijk in gelijke stukken
3. Roer de kruiden met de yoghurt. Door de yoghurt zullen de vleesstukjes mooi mals blijven
4. Haal stukje voor stukje door de yoghurt met kruiden heen, laat deze iets uitlekken en paneer ze dan met paneermeel
5. Besprenkel de bakplaat met weinig olijfolie
6. Leg de kipnuggets op de bakplaat
7. Bak de kipnuggets in 30 minuten goudbruin en gaar
8. Laat ze ietsjes afkoelen

Eetsmakelijk!

1-IMG_0022
1-IMG_0026
1-IMG_0032

No Comments Yet.

Leave a comment