Eiersalade

1-IMG_0048

Niets is leuker dan lekkere dingetjes zelf maken, daar zijn we het volgens mij al wel er over uit. Lekkere dingen maken houd niet op bij het bakken van taart en cakes, het gaat gewoon verder. Denk hierbij natuurlijk aan overheerlijke gerechten koken met verse ingrediënten, maar ook gewoon salades, zoals deze eiersalade. Deze salade is zo gemaakt en wat is ie lekker!

EIERSALADE

Ingrediënten:
- 4 hardgekookte eieren
- 3,5 el yogonaise
- Veel kerriekruiden naar smaak
- Zout en peper
- 2 el bieslook
- Scheutje worcestersaus
- Beetje mosterd
(- voor bacon-ei salade wat uitgebakken spekreepjes)

Bereiding:

1. Pel de afgekoelde eieren en snijd deze door de midden
2. Haal het eigeel uit het ei en doe deze in een aparte kom
3. Doe in een andere kom de mayonaise en meng hier de kerriekruiden door tot een geel papje
4. Doe dit papje bij het eigeel en prak dit met de vork even goed door elkaar zodat het wat vloeibaarder wordt
5. Snijd de eiwitten in kleine stukjes en meng dit met het eigeelpapje
6. Bestrooi de salade met zout en peper naar smaak, idem dito met de worcestersaus
7. Voeg een klein beetje mosterd toe
8. Knip de bieslook in kleine stukjes en meng deze met de salade
9. Voor bacon-eiersalade bak de spek uit, laat deze uitlekken op een stukje keukenpapier en meng deze er door heen

Eetsmakelijk!

1-IMG_0069

No Comments Yet.

Leave a comment