Moelleux au chocolat

Moelleux au chocolat

Dit recept hebben jullie geheel te danken aan mijn lieve chocoladeverslaafde vriend, hij vond het wel nodig dat ik deze zou gaan bakken dus bij deze! En stiekem had ik er zelf ook wel zin in, want toen ik dit recept zag in het Heel Holland Bakt boek, werd ik wel heel nieuwsgierig hoe de smaak zou zijn. Tijdens het bakken ben ik er achter gekomen dat het recept totaal niet volledig in het boek staat, dus heb hier en daar wat ingevuld. Verder is het ook een heel leuk gezicht, zo'n cakeje waarvan het midden weg stroomt. In het boek staat aangegeven dat de baktijd 9 minuten is, maar bij mij was het midden al iets te hard, dus ik zou gaan voor 8 minuten. Ik had een gewone cupcakevorm gebruikt, dus mocht je een wat grotere vorm doen, dan zou ik ze iets langer bakken (max 9 minuten). Hier het recept: 

MOELLEUX AU CHOCOLAT 
circa 8 cakejes

Ingrediënten:
- 125 gram boter
- 125 gram pure chocolade (minstens 70% cacao)
- 6 eieren, op kamertemperatuur
- 50 gram witte basterdsuiker
- 50 gram bloem, gezeefd
- Snufje zout

Cupcakeplaat en bakpapier

Moelleux au chocolat

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cupcakeplaat in. Knip 8 kleine rondjes uit bakpapier die net iets groter zijn dan de bodem van de plaat en duw deze papiertjes in de holten
2. Smelt de chocolade en boter au bain marie, niet kokend maar gewoon heet water
3. Splits 4 eieren en bewaar van deze alleen de eidooier
4. Klop de 4 eidooiers met de resterende 2 eieren luchtig, voeg daarna de suiker toe. Klop dit weer luchtig, zodat de massa zich heeft verdubbeld
5. Spatel de gesmolten chocolade door het deeg
6. Spatel daarna de bloem met zout er voorzichtig door, zorg dat het beslag lekker luchtig blijft
7. Verdeel het beslag over de holten van de plaat en bak de moelleux circa 8 minuten in de oven
8. Stort ze op bordjes en serveer direct wanneer ze nog warm zijn

Eetsmakelijk!

No Comments Yet.

Leave a comment