Kaassoufflees

Kaassoufflees
kaassoufflees

 Naast al dat zoete bakken vind ik het ook heerlijk om iets hartigs te maken, aangezien ik echt gek ben op hartige snacks, vooral op de kroket en kaassoufflé. Sinds ik deze site heb, ben ik altijd al van plan om kaassoufflees te maken maar kwam het er steeds niet van... Maar nu eindelijk, ik heb ze kunnen maken en oh wat waren ze lekker! Voor kaassoufflees is het wel lekker om een oude en/of pittige kaas te hebben, anders is het echt heel flauw. Ik had thuis alleen nog maar belegen kaas liggen, maar dit was na wat toevoeging van zout ook echt heel lekker. Verder kan je nog variëren in paneermeel, kruiden en kaassoorten, genoeg keuze dus! Oja, je kunt het plakje bladerdeeg ook door de midden snijden, zodat je 8 kleine kaassouffleetjes krijgt.

KAASSOUFFLEES 
Voor 4 grote kaassoufflees

Ingrediënten:
- 4 plakjes bladerdeeg
- Pittige kaas
- 1 losgeklopt ei
- Paneermeel
- Eventueel zout en/of kruiden

 + frituurpan

kaassoufflees

Bereiding:

 

 

 

1. Ontdooi 4 plakjes bladerdeeg
2. Bestrooi het werkvlak met wat bloem en verwijder de velletjes van het bladerdeeg
3. Rol het plakje bladerdeeg in de lengte en breedte iets uit
4. Maak een pakketje van kaas, plakjes of een blok, niet al te hoog en niet al te breed en leg deze net iets naast het midden, bestrooi met zout als de kaas aan de jonge kant is
5. Vouw het bladerdeeg zo om de kaas heen zodat alle kaas bedekt is (soort van envelopje), vouw de randjes goed dicht en druk dit aan met een vork of met je vinger

6. Pak 2 soepborden, doe in het ene bord het paneermeel en in het andere bord het losgeklopte ei
7. Haal de kaassoufflé door het ei heen zodat de hele kaassoufflé bedekt is met ei
8. Haal het daarna door het paneermeel
9. Herhaal dit met de andere kaassoufflees
10. Bak 2 kaassoufflees tegelijkertijd af in een frituurpan op 180 graden, het kan eventueel ook in een koekenpan met olie, alleen dit zal denk ik iets meer geklieder worden, bak ze niet langer dan 3 minuten, anders loopt de kaas er uit
11. Het lekkerste is om ze direct op te eten, want dan is de kaas nog heerlijk gesmolten

Eetsmakelijk! 

Een Reactie
  1. Hoi, ik heb weer iets bijgeleerd. Normaal haal ik diepvries kaassoufle’s, maar ik ga nu toch van het weekend eens zelf deze lekkere snacks maken. Thanks voor de tip!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *