Chocoladecake

Chocoladecake
chocoladecake

Dit recept hadden jullie nog van mij tegoed. Deze chocoladecake heb ik twee weken geleden gebakken en oh wat was ie lekker! De cake was erg geliefd bij mijn vriend aangezien hij een echte choc-a-holic is dus ik scoorde weer punten bij hem. Maar goed, gauw aan de bak: hieronder het recept voor zelfgemaakte chocoladecake:

CHOCOLADECAKE 

Ingrediënten: 
- 250 gram roomboter
- 250 gram bloem
- 250 gram kristalsuiker
- 5 eieren
- 2 gram zout
- 7 gram bakpoeder
- 150 tot 200 gram pure chocolade
- 2 el cacaopoeder

chocoladecake

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakeblik met bakpapier
  2. Klop de boter zacht en romig
  3. Voeg de suiker en het zout toe en klop verder op
  4. Voeg een voor een de eieren toe en klop dit tot een luchtig beslag
  5. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en klop het tot een luchtig beslag
  6. Smelt de chocolade au bain marie zodat de chocolade vloeibaar is
  7. Giet de chocolade bij het cakemengsel en voeg de chocolade toe
  8. Klop totdat alles goed vermengd is
  9. Vul de cakevorm met het beslag en bak de cake in 60-70 minuten gaar
  10. Laat de cake goed afkoelen

Eetsmakelijk! 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *