M&M brownies

brownies

Mijn vriend is echt een enorme choc-aholic en vroeg daarom heel vaak aan mij wanneer ik iets van chocola ging maken. Hij had vandaag geluk, want ik had heel veel zin om eens brownies te maken! Het resultaat mag er zeker zijn, ze zijn zoals brownies horen te zijn: lekker smeuïg! Het recept heb ik uit Rutger bakt. Ik vind zo'n brownie zelf best saai, dus vandaar dat ik er chocolade over heb gedaan met M&M's. Dit geeft altijd wel iets feestelijks. Hier komt het recept:

M&M BROWNIES

Ingrediënten:
- 225 gram roomboter
- 200 gram pure chocolade
- 2 eieren + 1 eidooier
- 330 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 gram bloem
- snuf zout
- 25 gram cacaopoeder

- 100 gram melkchocolade
- 150 ml slagroom
- M&Ms (bruine zak)

brownies
brownies

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een ovenschaal in en bekleed deze met bakpapier
2. Smelt 115 gram pure chocolade met de boter au bain marrie (kom boven pan kokend water)
3. Klop de suiker, eieren, vanillesuiker en zout 5 minuten tot een luchtig maar stevige massa
4. Laat de chocolade iets afkoelen en spatel deze dan voorzichtig door het eimengsel

5. Meng bloem met cacaopoeder en spatel ook deze door het deeg
6. Vul de ovenschaal met het chocolademengsel en bak deze in het midden van de oven af
7. Laat deze volledig goed afkoelen in de vorm
8. Haal ze uit de ovenschaal en snijd ze in gelijke reepjes of blokjes

9. Breng de slagroom aan de kook, hak de chocolade in kleine stukjes
10. Giet de slagroom over de chocolade en laat even paar minuten staan, roer daarna goed door elkaar
11. Giet de ganache over de brownies
12. Verdeel de M&M's over de brownies
13. Laat de brownies met chocolade  in de koelkast opstijven

2 Responses

  1. Linda
    Echt overheerlijke brownies. Heb wel de extra chocoladetaart en m&m's weg gelaten. Echt een aanrader om te gaan maken!
  2. Linda
    Ik bedoelde hierboven chocoladelaag. Lang leve de automatische spelling....

Leave a comment