Frambozen-mascarpone taart

frambozen-mascarponetaart

 Eindelijk! Weer een nieuw recept!! Dit recept voor zelfgemaakte frambozen-mascarponetaart kwam ik tegen in een stapel tijdschriften Koken & Genieten en deze leek mij zo lekker voor pasen, dus deze lekker gemaakt. Het is een wat friszure taart, erg toepasselijk bij warm weer. Wat moet ik er verder nog over vertellen?! Nou, erg lekker met een flinke dot slagroom, hmmm! Gauw aan de slag dus!

FRAMBOZEN-MASCARPONETAART

Ingrediënten:
- 125 gram zachte roomboter
- 125 gram bloem
- 125 + 4-5 el gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- zout
- 3 eieren
- 2 tl bakpoeder
- 5 el melk
- 500 gram frambozen (vers of diepvries)
- 4 blaadjes gelatine
- 250 ml volle kwark
- 250 gram mascarpone
- 2 el citroensap
- 1 zakje taartina
- 250 ml water of rodevruchtensap (anders rood voedingskleurstof voor de kleur gelatine)

frambozen-mascarponetaart

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor. Vet een springvorm in met boter en bekleed de onderkant met bakpapier
2. Klop 125 gram boter, 125 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout romig
3. Klop een voor een de eieren er door heen
4. Meng 150 gram bloem met het bakpoeder en klop het afwisselend met de melk door het beslag. Strijk het beslag in de vorm en bak hem ca 15 minuten in de oven. Laat hem goed afkoelen

5. Maak de frambozen schoon (of laat ze ontdooien)
6. Laat de blaadjes gelatine even in koud water weken
7. Roer de kwark, de mascarpone, het citroensap, 3-4 el suiker en 1 zakje vanillesuiker kort door elkaar
8. Knijp de gelatine uit en laat deze smelten. Stop wat kwarkmengsel bij de gelatine en giet daarna alles terug in de bak met kwark et cetera.

 9. Strijk de crème over de cakebodem en laat deze 1 uur opstijven in de koelkast
10. Meng vlak voordat de taart klaar is met opstijven de taartina met 1 el suiker en roer het vruchtensap of water erdoorheen. Breng het geheel al roerend aan de kook
11. Laat het mengsel ca. 1 minuut afkoelen
12. Verdeel de frambozen over de taart en giet daarna het taartinamengsel over de frambozen.
13. Laat daarna de taart verder opstijven in de koelkast

Eetsmakelijk!

No Comments Yet.

Leave a comment