Koffie verkeerd-taart

koffie verkeerdtaart

KOFFIE VERKEERDTAART: 

Ingrediënten:
- Boter om in te vetten
- 175 gram boter
- 150 gram lange vingers
- 100 gram Zeeuwse speculaasjes
- 10 blaadjes gelatine
- 500 gram kwark
- 250 gram creme fraiche
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el oploskoffie voor espresso/mokka
- 300 ml slagroom
- Cacao om te bestuiven
- Chocolade-mokkaboontjes
- IJsschep

BEREIDING:

 1. Vet de bodem van een springvorm in met boter en bekleed deze met bakpapier
2. Smelt de boter op laag vuur en maal de lange vingers en speculaas in een keukenmachine tot koekkruim
3. Meng het koekkruim met de boter en druk het goed aan tot de taartbodem is bedekt. Laat deze 30 minuten in de koelkast staan
4. Week de gelatine in koud water

5. Roer de kwark, de creme fraiche, de suiker en vanillesuiker door elkaar
6. Knijp de gelatine goed uit en los dit op in een pan op laag vuur en roer hier 3 el van het kwarkmengsel door heen
7. Roer het gelatinemengsel daarna door de rest van het kwarkmengsel
8. Roer het koffiepoeder door 2/3e van het kwarkmengsel


9. Klop 200 ml slagroom stijf en spatel hem door de koffiekwark
10. Bestrijk de taartbodem met de koffiekwarkroom en zet hem in de koelkast
11. Klop 100 ml slagroom stijf en spatel hem door de rest van het kwarkmengsel
12. Zet het mengsel circa 15 minuten in de koelkast totdat het stijf wordt
13. Schep er met een ijsschep bollen van en verdeel ze over de taart
14. Zet de taart circa 4 uur in de koelkast
15. Versier de taart kort voor het serveren met chocolade-mokkaboontjes en cacao

Eetsmakelijk!

1 Response

  1. Ik heb je vader vandaag op visite om de vloer te schuren en te behandelen, aangezien mijn man morgen jarig is en ik taarten aan het bakken ben, verwees hij mij naar jou site. Ziet er heel mooi en zorgvuldig uit. Mijn eerste appeltaart is af en ik wilde hem te snel uit het bakblik halen en ja je raad het al, bijviel uit elkaar! Maar niet getreurd ik heb je vader een stukje warme appeltaart laten proeven, hij vond hem heerlijk. Het zijn trouwens appels uit eigen tuin dat maakt het nog leuker! Nu ga ik de koffie verkeerd taart maken van jou site, ingrediënten net opgehaald en het feest kan beginnen.Ik zal je vrijdag laten weten wat de mensen er van vonden.vriendelijke groeten van Marjan Kraan.

Leave a comment